Plaatsingsdatum: maandag, 31 december 2018


MOMfest op de Noordkade

Op MOMfest vind je ieder jaar steengoede rockbands. Zo stonden bij de afgelopen edities onder meer Def Americans, Navarone, DeWolff en Vuur op het podium. Op zaterdag 26 januari vanaf 16.00 uur vindt het festival weer plaats en wel voor het eerst op de Noordkade in Veghel! Ditmaal zijn Therapy? en Claw Boys Claw de headliners! Ook kun je genieten van Reservoir Dogs Band & George Baker (de muziek uit de Tarantino-films), The Unforgiven (Metallica tribute) en Vannstein (Rammstein tribute)

Hoe het begon: “Headbangen op duivelse klanken, zuipen tot je nek kraakt en pissen in de  wasbak. Dat is wat de Monsters maakt tot wat het is”. Dat lezen we in een krantenartikel uit 2004.  En dat er vooral veel bier en veel decibellen doorheen gaan, weet iedere bezoeker van Monsters. De Heidebloem heeft dat twaalf keer mogen ervaren. Voor het ontstaan van MOM bij de Heidebloem, moeten we terug naar een mooie zomerzondag in 1993. Op het podium van De Heidebloem presenteren zich alle bandjes, die Mariaheide op dat moment rijk is: Alka Seltzer, Granpa’s Micktrummelke en Spoktordok. Zie hieronder de publicatie in OOR in 1993. Weinig publiek, maar de initiatiefnemers weten zeker dat dit een vervolg moet krijgen. Het jaar daarop. “Ik weet nog wel een bandje…BZB uit Volkel. Schijnt wel wat fans mee te brengen.” Nou, dat hebben ze geweten. De harmonicawand stond krom van het volk. Het Monster was definitief geboren.

Monsterbier
Al enkele keren kon het bordje ‘uitverkocht’ worden gebruikt. De werkgroep had elk jaar wel een origineel idee. Zo werden ‘grote’ artiesten gevraagd. Een telefoontje naar Krezip bijvoorbeeld. Jaqueline Govaert kreeg spontaan de slappe lach bij het horen van de festivalnaam. “En waar ligt Monsterheide dan…?” vroeg ze nog. Zo kon initiatiefnemer Hans van Hoof het ook niet nalaten om, in de euforie van een meer dan geslaagde editie, Within Temptation te vragen voor een optreden. “Is goed, leuk, we noteren het alvast. We kosten op dit moment ongeveer dertigduizend euro….” Het  Monster moest even naar adem happen. “We bellen nog…” Zo hebben de Monsters ook gemengde gevoelens bij de laatste krat eigen Monsterbier. Die is mee gegaan naar Zweden met de band Blind Dog. Weg Monsterbier, weg statiegeld. Vanwege groeidrang en overtollige decibellen zijn de Monsters in 2006 verhuisd naar een nieuwe locatie. De manege De Hooger Duinen. Waarmee het festival, organisatorisch gezien, meteen een grote stap voorwaarts maakte. Meer bezoekers, zo’n duizend, professioneel podium 90 „werkpaarden” en een goede entourage voor de artiesten en voor de gasten. In 2009 zijn we neergestreken in de Monsterhallen aan de Bolst 1 te Erp. Groter, maar vooral warmer en makkelijker in de opbouw en afbreek fase. Dat het dan volgens het kadaster niet meer op de Heisse klei staat nemen we dan graag op de koop toe.  Intussen heten we MOMfest in plaats van Monster of Mariaheide. Weer een teken dat er veel waarde gehecht wordt aan sfeer en gezelligheid, aangevuld met 100% vette muziek. Maar inmiddels 25 edities verder gaan we toch weer verhuizen. De bestemming is de Noordkade in Veghel. Een hele uitdaging om daar ons festival vorm te gaan geven. We hebben er alle vertrouwen in, dus graag tot 26 januari a.s.

Meer info en kaartverkoop op: https://www.momfest.nl/

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >