Plaatsingsdatum: dinsdag, 30 oktober 2018


Muzikale ontdekkingsreis voor kids

Vanaf maandag 12 november start Phoenix Cultuur met de nieuwe muziekcursus “Start the Music!”. Kinderen van 6 tot en met 9 jaar gaan in 23 lessen samen met muzikant en docent Peter Spierings op reis door muziekland en maken kennis met muziek in al zijn vormen.

Muziek maken is leuk!
De nieuwe muziekcursus ‘Start the Music!’ is een vervolg op de eerdere DoReMi lessen. De cursus vormt een goede muzikale basis voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en focust nog meer op de kennismaking met diverse muziekinstrumenten. In 23 lessen maken kinderen in groepsverband een ware ontdekkingsreis door muziekland. Spelenderwijs leren ze naar muziek te luisteren, maar ook noten en ritmes te herkennen. Ze krijgen vormbesef, bewegen op muziek en leren zingen. Ze ontdekken hun muzikaliteit en ervaren vooral hoe ontzettend leuk het is om zelf muziek te maken.
De muziekcursus wordt voor de start van de meivakantie afgesloten met een certificaatuitreiking en muziekpresentatie voor (groot-)ouders, ooms en tantes. Hierna kunnen kinderen vrijblijvend een proefles voor een muziekinstrument naar keuze inplannen, of doorstromen naar een vervolgcursus.

Muziek maakt intelligent
Muziek maken is niet alleen erg leuk, het draagt ook bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het een positieve invloed heeft op de intelligentie en leidt tot een positiever zelfbeeld. Des te meer reden om kinderen al op jongere leeftijd in aanraking te brengen met muziek!

Start the music! start vanaf maandagmiddag 12 november op de drie hoofdlocaties van Phoenix Cultuur: van 14.30 – 15.15 uur in ’t Spectrum in Schijndel, van 15.45 – 16.30 uur in CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode en van 17.00 – 17.45 uur op CHV Noordkade in Veghel. Voor meer informatie en aanmelden: www.phoenixcultuur.nl en voor vragen: 0413 – 782010.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >