Plaatsingsdatum: maandag, 31 december 2018


Nationaal Theaterweekend

Op 25, 26 en 27 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats. Theater De Blauwe Kei deed hier de afgelopen drie jaar aan mee en ook dit seizoen bieden wij in dit speciale weekend vier verschillende voorstellingen aan die u elk voor slechts € 10 kunt bezoeken. Op deze manier krijgt iedereen de kans om voor een kleine prijs kennis te maken met theater.  

Muziek (Grote Zaal)
vrijdag 25 januari – 20.15 uur – € 10
De Gouden Jaren – Met Cor Bakker e.a.
De Gouden Jaren is een theatershow met pakkende beelden en muziek uit vervlogen jaren. Het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Klöters halen aan de hand van historische beelden uit het populaire Polygoon Bioscoopjournaal, en met vermakelijke verhalen en de mooiste liedjes uit de jaren ’45 tot ’70, herinneringen op. Samen met het publiek gaan zij terug in de tijd. Weet u het nog? Knikkeren en touwtjespringen op straat, de radioprogramma’s Ochtendgymnastiek met Ab Goubitz en Kleutertje luister, de helden Swiebertje en Malle Pietje, en De Fabeltjeskrant. Er is veel veranderd in de afgelopen jaren en u was daarbij. De Gouden Jaren is een feest van herkenning of een vermakelijke manier om meer te weten te komen over het dagelijkse leven van vroeger.

Cabaret (Grote Zaal)
zaterdag 26 januari – 20.15 uur – € 10
Erik van Muiswinkel – De Oplossing
In De Oplossing probeert Erik van Muiswinkel de ramen en deuren van zijn leven open te gooien. Hij is afwisselend vader, kleuter, puber, ouwe lul, alfaman en betadromer in een stroom van enerverende en hilarische verhalen. In deze voorstelling gaat hij terug naar de basis, opnieuw nadenken en huiswerk maken. Een cabaretvoorstelling voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar. Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten (2009) twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solo-shows. In 2014 kreeg hij de Poelifinario voor zijn voorstelling Schettino! En over zijn vorige voorstelling De Olieworstelaar schreef het NRC: “Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt. Kritisch is hij tussendoor ook volop: over de feilbaarheid van principes, over gebrekkige zelfkennis. Cabaret waar je lang over napraat”.

Muziek (kleine Zaal)
zaterdag 26 januari – 20.30 uur – € 10
Mart Hillen – In Concert
Mart Hillen is fingerstyle-gitarist; hij is basgitarist, gitarist en drummer ineen. Hij bespeelt de snaren met zijn vingers (soms ook met plectrum) en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. In zijn eentje is hij als het ware een volwaardige band. In 2016 wint hij de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen en de Fingerstyle Academy Awards. Sindsdien was hij te horen op 3FM en stond hij op de Zwarte Cross én in het voorprogramma van de Edwin Evers Band en Maan. In zijn voorstelling In Concert verbindt Hillen zijn fijnzinnige gitaarspel met mooie, persoonlijke verhalen. De muziek is zeer gevarieerd: Mart speelt nummers van onder meer U2, AC/DC, Eric Clapton en Michael Jackson..   

Jeugd (Grote Zaal)
zondag 27 januari – 13.30 en 16.00 uur – € 10
Ernst, Bobbie en de Rest – Geklungel In De Jungle
vanaf 4 jaar
In deze nieuwste Ernst en Bobbie familieshow staan zoals gewoonlijk grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen centraal. Ernst en Bobbie krijgen een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden, maar natuurlijk gaat er weer heel veel mis. Met de hulp van de kinderen uit de zaal loopt ook dit avontuur toch weer goed af. Geklungel In De Jungle is een doldwaze voorstelling waarin heel veel te lachen valt voor kinderen en minstens zo veel voor de ouders. Ernst en Bobbie zijn al twintig jaar onafgebroken op televisie. In deze bijzondere voorstelling wordt ook dit jubileum van het duo gevierd en komen alle grote hits van de afgelopen twintig jaar voorbij.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >