Plaatsingsdatum: woensdag, 30 mei 2018


Nieuw programma Theater De Blauwe Kei

Het gaat goed met Theater De Blauwe Kei op CHV Noordkade. In seizoen 2017-2018 verwelkomde het Veghelse theater 40% meer bezoekers dan verwacht. Volgend seizoen wil het theater hier natuurlijk op voortborduren, onder meer door een mooi programma aan te bieden. Het programma van seizoen 2018-2019 is te vinden op www.blauwekei.nl en u kunt nu al kaarten bestellen.

Opvallend dit seizoen is de selectie dansvoorstellingen. Nog nooit was het aanbod zó groot en divers. Onder andere Introdans en Scapino Ballet komen naar Veghel. Bijzonder is daarnaast dat met de Junior Company voor het eerst een voorstelling van de jongerenafdeling van het Nationaal Ballet te zien is in Veghel. De Blauwe Kei hoopt hiermee onder andere de danstalenten van Phoenix Cultuur, ook gevestigd op CHV Noordkade, te inspireren om naar het theater te komen.

Daarnaast zijn er diverse voorstellingen in de middag te zien. Debby Petter komt op vrijdagmiddag naar Veghel. Op zondagmiddag zijn onder andere Johan Derksen en Casus Circus te zien.

Het genre Cabaret is als vanouds goed vertegenwoordigd. Naast veel opkomend talent zijn er een groot aantal gevestigde namen te zien in het nieuwe seizoen, waaronder Paul de Leeuw, Rob Scheepers, Guido Weijers en de Schijndelse Christel de Laat.

Ook zijn er verschillende toneeltoppers te zien, waaronder Liz Snoijink, Huub Stapel, Waldemar Torenstra, Ingeborg Elzevier en Bram van der Vlugt.

Voor liefhebbers van Muziek is genoeg keuze. Van klassieke muziek, waaronder van harpiste Lavinia Meijer en Wien bleibt Wien met de Veghelse Wilma Bierens, tot muziek van zangers als Gerard van Maasakkers en Ruben Hein. Daarnaast komt een groot aantal coverbands naar Veghel. Er wordt onder andere een ode gebracht aan Simon & Garfunkel en Bruce Springsteen. Als bijzondere seizoensafsluiter is Woodstock te zien in de Koekbouw, één van de bijzondere locaties op CHV Noordkade.

Naast het dansaanbod is in het genre Show plaats voor grote namen als Tineke Schouten en Karin Bloemen. Verder zijn onder andere de musicals Charley, van Jon van Eerd, The Bridges Of Madison County en Op Hoop Van Zegen te zien.

In het genre Bijzonder is de eet-, drink- en lachsensatie Faulty Towers terug van weggeweest, duikt Arjen Lubach het theater in en verzorgt advocaat Mr. Gerard Spong een theatercollege.

Natuurlijk is ook aan de jeugd gedacht. Angela Schijf komt met een klassiek sprookje naar CHV Noordkade en Sita Vermeulen is te zien als De Kleine Zeemeermin. Voor de jongste bezoekers staat onder andere de populaire kinderheld Peppa Pig op het programma en wordt er een Prentenboekjesfestival georganiseerd.

Series

Voor diegenen die moeilijk een keuze kunnen maken uit het aanbod biedt Theater De Blauwe Kei diverse series aan. Voor een greep uit het complete aanbod is er de Avonturenserie; vijf uiteenlopende voorstellingen voor een gereduceerd tarief. Wie liever de hele avond wil lachen kiest voor de Cabaretserie, vijf voorstellingen van uiteenlopende cabaretiers. Daarnaast worden weer twee Op de huid series, waarin intieme, minder bekende en niet-alledaagse voorstellingen zijn opgenomen, inclusief randprogramma en excursies naar theatermakers, aangeboden.

Het volledige theaterpogramma vindt u op www.blauwekei.nl.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >