Plaatsingsdatum: vrijdag, 19 oktober 2018


Nieuwe dansproeverijen voor de jeugd in ’t Spectrum

Op woensdag 14 november start Phoenix Cultuur met nieuwe dansproeverijen in Schijndel. Kinderen vanaf 7 jaar maken tijdens deze korte danscursussen kennis met verschillende dansvormen zoals djembé & beweging en moderne dans.

De proeverijen worden verzorgd door Yvonne den Dekker, gepassioneerd dansdocente met jarenlange ervaring als docente en choreografe in klassieke en moderne dans. De drie proeverijen zijn bij uitstek geschikt om op jonge leeftijd kennis te maken met dans. Het zijn laagdrempelige cursussen van vijf lessen, waarbij plezier maken voorop staat. Daarnaast vormen de korte cursussen een mooie aanvulling op het cursusaanbod klassieke dans in Schijndel.

Djembé en beweging 7+
De proeverij djembé & beweging is een muzikale dansbeleving, waarbij kinderen speelse bewegingsopdrachten krijgen op de ritmes van de Afrikaanse trommel. Yvonne: “De djembé is een oerinstrument met mooie oerklanken en dat doet echt iets met je. Door de verschillende korte opdrachten tijdens de les, zoals bijvoorbeeld een geheime codetaal, krijgen kinderen snel een soort van zelfvertrouwen. Ze leren op elkaar te anticiperen met vraag en antwoord en maken vooral samen plezier.” Zowel jongens als meisjes kunnen aan deze proeverij meedoen. Yvonne voegt eraan toe: “Het leuke aan een mix van jongens en meisjes is dat je een enthousiaste ‘explosie’ van energieën krijgt.”

Moderne dans 10+ en 14+
Bij moderne dans wordt er meer vanuit de techniek gewerkt, waarbij gevoel en expressie een grotere rol speelt. Creativiteit is daarbij belangrijk. Yvonne: “Per groep bedenk ik andere opdrachten, passend bij de leeftijd. We verdiepen ons in een sfeer die we dan aan een beweging koppelen. In de groep10+ werken we meer in danscombinaties, dus echt samen. In de 14+ groep is er meer ruimte voor het individu en ligt de focus meer op de beleving van de beweging en de muzikaliteit.” Bij interesse kunnen deelnemers altijd doorstromen naar een vervolg- of jaarcursus.

De drie proeverijen bestaan uit vijf lessen en starten vanaf 14 november in ‘t Spectrum in Schijndel. Meer informatie en aanmelden kan via de website www.phoenixcultuur.nl en voor vragen tel. 0413 – 782010.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >