Plaatsingsdatum: maandag, 25 november 2019


Nieuwe expositie Compagnie met werk van Kees van Leeuwen

Kunstgroep de Compagnie organiseert samen met Kees van Leeuwen een passende expositie op de Noordkade in Veghel: Hidden Spaces.

Kees van Leeuwen onderzoekt de interactie tussen objecten en ruimtes. De betonnen, door gebruik getekende wanden van de Wiebengasilo in het hart van het Noordkadecomplex gaan de dialoog aan met de door de kunstenaar geplaatste objecten: installaties, sculpturen en foto’s.
Voor wie de bijzondere ruimtes van de silo al eerder bezocht zal de invulling van Kees van Leeuwen ongetwijfeld verrassend zijn, was je er nog nooit dan kan deze tentoonstelling een boeiend begin vormen.

Hidden Spaces

Kees van Leeuwen keek naar zichzelf: besta ik vanwege de ander of ben ik het middelpunt en bestaat de wereld dankzij mij?
“Het is een combinatie van beide,” zegt Kees. “Ik ben het middelpunt van mijn eigen wereld, maar ik word beïnvloed door de mensen om me heen.”
Kunstenaar Kees van Leeuwen ziet diezelfde relatie tussen een object en de ruimte waarin het zich bevindt. Daarbij zoekt hij liefst ruimtes waarin stilte, leegte en isolement de sfeer bepalen.
Eerder uitte deze fascinatie voor bijzondere ruimtes zich in een groot onderzoek naar de weinig bekende schaduw-realiteit van atoombunkers en schuilkelders gebouwd tussen 1950 en 1990.

Hij is medeauteur van het boek: Schuilen in Den Haag, Erfgoed van de Koude Oorlog (Uitgeverij de Nieuwe Haagsche B.V., 2017. ISBN 9789460100697)

De expositie is te bezoeken van 27 oktober tot en met 22 december 2019.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 10.30 – 21.00 u
                                          zaterdag: 12.00 – 18.00 u

                                            zondag: 14.00 – 18.00 u

Wiebengasilo, CHV/Noordkade, Veghel, Meierijstad

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >