Plaatsingsdatum: dinsdag, 01 mei 2018


Nieuwe facilitair manager Ivo van Vliet

Graag wil ik me via deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is Ivo van Vliet en ben sinds kort actief als Hoofd Facilitaire Dienst bij Stichting CHV Noordkade. Ik ben 37 lente’s jong en woon met mijn gezin in Culemborg.

Ik zou mijn verhaal natuurlijk moeten starten met een betoog over dat facilitair mijn passie en roeping is. Misschien valt het in dat opzicht tegen dat ik mijn carrière ooit begonnen ben als muzikant. Ik ben namelijk jarenlang professioneel muzikant geweest bij de Koninklijke Luchtmacht. In die functie ben ik heel de wereld over geweest, alles gezien, alles gedaan. Pas toen ik mijn wilde haren begon te verliezen, ben ik er bij die club zaken bij gaan doen zoals bedrijfskleding, logistiek en het archief. Maar langzaam aan begonnen deze “bijzaken” de overhand te nemen, zelfs in die mate dat mijn leidinggevende toentertijd voorstelde dat ik mij eens in “facilitair” moest gaan verdiepen. Op dat moment had ik nog geen idee wat het was, maar het bleek te passen als een handschoen! Ik heb me omgeschoold door Facility Management te gaan studeren en ben vervolgens overgestapt van de muziekwereld naar de wonderlijke wereld van facilitair. Mijn eerste (echte) facilitaire voetstapjes heb ik gezet bij Defensie bij de staf in Den haag en op de voormalig vliegbasis Soesterberg. Daarna heb ik ook een tijd een eigen facilitair service bedrijf gehad.

Logistiek
De afgelopen 4 jaar heb ik gewerkt bij Ingram Micro in Waalwijk. Dit bedrijf houdt zich bezig met de logistieke keten (of in goed Nederlands; E-commerce & Fulfilment) voor partijen zoals Bol.com en Bijenkorf. Een prachtig bedrijf met enorme magazijnen en enorm veel mensen. Daar hield ik mij als facility coördinator bezig met gebouwbeheer, onderhoud, beveiliging, HSE, BHV en mocht in die functie ook het facilitairteam bouwen en uitbreiden. Toen het bouwen  voor mijn gevoel klaar was wilde ik meer en weer verder gaan. Zodoende kwam ik even bij de Universiteit van Utrecht terecht als Teamleider gebouwbeheer. Dit avontuur heeft maar kort geduurd omdat ik een interessantere functie bij CHV Noordkade tegen kwam. Een functie waarin ik de ideale combinatie zag tussen mijn ervaring op cultureel-, en facilitair gebied in een sfeer van een authentieke fabriek. Mooier kan het niet worden!

Stofwolk
Ergens nieuw beginnen is iets moois en gaafs. Je mag je verbazen, verwonderen en onder de indruk zijn van de stofwolk aan informatie. Dit laatste is nu nog het geval, maar langzaam aan vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. Ik hoop hier met de mensen om mij heen weer mooie dingen te mogen doen en zaken op beheer en facilitair gebied een nieuwe impuls te geven. Graag wil ik afsluiten door te zeggen: “graag tot snel”, tegen mensen die ik nog niet ontmoet heb en “heel erg bedankt voor de gastvrijheid en het gevoel welkom te zijn”, tegen de mensen die ik al wel ontmoet heb.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >