Plaatsingsdatum: dinsdag, 30 oktober 2018


Nieuws van De Kluis in november

Jongerencentrum De Kluis: “Weg met alle energiedrankjes.”

Eén van onze speerpunten voor komend jaar is, een gezonde levensstijl. Hierbij moet aan alles gedacht worden rondom de gezondheid van een mens. Wij willen jongeren in Meierijstad gezonder laten opgroeien. Mede door de mijlpalen van Meierijstad willen wij als jongerencentrum inzetten op een gezonde levensstijl.

Sporten en koken
We willen jongeren meer laten bewegen binnen het jongerencentrum, maar ook op de sport- en ontmoetingsvelden in de wijken van Veghel. We zien nog té vaak dat jongeren thuis verveeld raken en daardoor rond 17.00 uur naar een zak chips grijpen en niet gezamenlijk eten. Wij willen deze jongeren helpen door met ze te gaan sporten en met ze te gaan koken. We willen ze bewust maken van gezonde voeding, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Kookproject
Bij de Kluis hebben we sinds kort het koken uitgebreid zodat het kookproject nóg meer te bieden heeft. Dit houdt in dat er dóór en vóór jongeren gekookt wordt. Jongeren staan samen met vrijwilligers, stagiaires en jongerenwerkers in de keuken om een heerlijke maaltijd te koken. Wij vinden het enorm leuk en willen andere jongeren aansporen om met ons te komen koken. Ons doel is om jongeren een gezonde maaltijd te laten eten tegen een kleine bijdrage of tegen een vrijwilligersklusje.
Niet alleen willen we veel sporten en gezond gaan koken, ook verkopen we geen energiedrankjes, frisdranken en ongezonde snacks meer in de Kluis. In plaats daarvan verkopen we nu gezonde alternatieven. Dit allemaal voor een gezonde levensstijl onder de jongeren.

Nominatie landelijke prijs voor vrijwilligers
Pip, een vrijwilligster bij de Kluis, is één van onze initiatiefnemers achter het kookproject en heeft hiervoor een leefbaarheidsbudget aangevraagd bij de gemeente. Het leefbaarheidsbudget is een subsidie van de gemeente om inwoners te helpen bij het organiseren van een activiteit voor de buurt. Iedereen vanuit wijk- of straatniveau kan een idee aandragen die ten goede komt aan de hele wijk, buurt of straat. Het is hierbij ook de bedoeling dat buurtbewoners zelf aan de slag gaan met het idee. Pip is met het kookproject genomineerd voor de landelijke prijs voor vrijwilligers die een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Steun het kookproject!
Binnen ons kookproject zijn we op zoek naar partners die ons project kunnen en willen ondersteunen. Dit kan financieel, maar ook met producten of met andere ideeën. We zijn al aan het kijken naar een eventuele samenwerking met de Verspillingsfabriek. De Verspillingsfabriek verzamelt reststromen en bereidt hier heerlijke soepen van. Het zou mooi zijn om met de Verspillingsfabriek, maar ook met andere partners, in zee te gaan en het kookproject nog verder uit te breiden.

Vanaf november iedere woensdag lekker voetballen in de zaal!

In november beginnen de zaalvoetbalactiviteiten weer! Iedere week zal stagiaire Hidde een leuke en leerzame activiteit organiseren. De activiteiten gaan plaatsvinden in de gymzaal van basisschool de Vijfmaster. Met uitzondering van woensdag 5 december, woensdag 26 december en woensdag 2 januari zullen deze zaalvoetbalactiviteiten iedere woensdag plaatsvinden. Je bent iedere week welkom tot en met woensdag 6 maart.

Ben je tussen de 9 en 13 jaar? Dan mag jij komen zaalvoetballen van 19.00 uur tot 20.00 uur. Ben je 14 jaar of ouder? Dan ben je welkom van 20.00 uur tot 21.00 uur. Voor het hele seizoen gezellig mee zaalvoetballen vragen wij 5 euro per persoon. Wil je maar een paar keer langs komen, vragen wij 1 euro per keer. Wij hopen jullie snel sportief bezig te zien! Meer info: krajicek.veghel@gmail.com

Leuke activiteit op woensdagmiddag voor groep 7 en 8

Voor onze jongere doelgroep zijn we bezig met het organiseren van een leuke woensdagmiddag activiteit. Binnen de gemeente wordt nog weinig aangeboden voor jongeren uit groep 7 en 8. Hier willen wij verandering in brengen. Momenteel zijn wij nog bezig met onderzoek naar de behoeftes van deze jongeren. We hebben gesprekken met leerkrachten, ouders en jongeren zelf om zo een passende activiteit te kunnen organiseren. Wij hopen jullie snel meer informatie te kunnen geven over dit initiatief!

 

Dag en datum Activiteiten Tijd
Elke dinsdag Krajicek Playground: Tennissen 15:00 – 17:30
Dinsdag 6 november Jonge Mantelzorgers: Even helemaal niks 17:00 – 20:00
 
Elke woensdag Matching For Succes: Vacaturecafé 12:00 – 17:30
Sport: Fitness in De Kluis 15:00 – 22:00
Krajicek Playground: Buiten sporten 15:00 – 17:30
Meidenwerk: Groep 7/8 14:30 – 16:00
 
Elke donderdag De Kluis: Spelletjes avond 19:00 – 22:00
 
Elke vrijdag Krajicek Playground: Voetballen 15:00 – 17:30
 

 

Openingstijden

Dag Op afspraak Open inloop
Maandag 15:00 – 18:30 18:30 – 22:00
Dinsdag 10:00 – 16:00
Woensdag 12:00 – 15:00 15:00 – 22:00
Donderdag 11:00 – 18:30 18:30 – 22:00
Vrijdag 15:00 – 23:00

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >