Plaatsingsdatum: vrijdag, 28 september 2018


Nieuwsbrief oktober jongerencentrum de Kluis

De Kluis is nu ook maandag geopend!
Jongerencentrum de Kluis is na een drukke zomervakantie weer vaker geopend. Na het zomerrooster, zijn de onderstaande openingstijden weer van toepassing met de maandag als mooie toevoeging. Door een grote wens onder de jongeren, hebben we besloten om ook op maandagavond open te gaan. We zijn erg blij dat we dit, mede door onze stagiaires en vrijwilligers, kunnen doen.
Dagen Op afspraak Open inloop Maandag 18:30 – 22:00 Dinsdag 10:00 – 16:00 Woensdag 13:00 – 15:00 (matching for success) 15:00 – 22:00 Donderdag 13:00 – 18:30 18:30 – 22:00 Vrijdag 13:00 – 15:00 15:00 – 23:00

Nieuwe stagiaires en vrijwilligers versterken team De Kluis
Dit nieuwe schooljaar zijn we begonnen met nieuwe stagiaires en vrijwilligers, die we graag even aan jullie voor willen stellen.

Hidde Ik ben Hidde, 22 jaar en ben woonachtig in Veghel. Ik ben student van de Avans hier volg ik de opleiding Social Work. Vorig jaar heb ik ook stage gelopen binnen het jongerencentrum De Kluis. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik opnieuw de uitdaging aan wil gaan. Wat is er nu mooier dan krachten bundelen en samen iets te bereiken. Je zult mij elke woensdag vinden binnen De Kluis en op de playgrounds. We gaan er een leuke tijd van maken, waardoor iedereen met een big smile rondloopt.
Pip Hoi, ik ben Pip, ik ben 14 jaar oud en woon in Veghel. Ik zit op het Fioretti college en zit nu in de derde klas. Ik ben sinds kort vrijwilliger bij De Kluis en ik vind het erg leuk om te doen. Ik kom hier meestal na school omdat het hier enorm gezellig is. De dagen dat ik hier aanwezig ben zijn woensdag en vrijdag en je kan altijd voor vragen naar mij toe!

Evi Ik ben Evi, 19 jaar oud en ik woon in Stevensbeek. Ik studeer Social Work aan de Fontys in Eindhoven. Het aankomende anderhalf jaar loop ik stage bij jongerencentrum De Kluis. Tot februari zal ik hier te vinden zijn op woensdag en donderdag. Daarna zal ik een jaar lang maandag tot en met donderdag aanwezig zijn. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin en ik hoop dat we er de komende tijd samen een leuke tijd van kunnen maken!
Maud Ik ben Maud van Rijbroek, ik ben 18 en loop stage bij De Kluis. Dit doe ik voor mijn opleiding Sociaal Werk, die ik volg aan het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Ook doe ik vanuit Kluis mee met de Krajicek foundation en ben ik elke Dinsdag en Vrijdag van 15.00/17.30 op het Krajicek sportveldje om met z’n alle samen te sporten. Op Maandagavond en woensdagavond ben ik bij De Kluis, Waar dan altijd open inloop is.

Meidenwerk start op woensdag 10 oktober
Heb jij een dochter tussen de 10 en 12 jaar uit groep 7 of groep 8 van de basisschool? En vindt zij het leuk om creatieve, sportieve en gezellige activiteiten te doen met meiden van haar eigen leeftijd?
Het meidenwerk biedt een veilige ontmoetingsplaats onder begeleiding van een meidenwerkster en vrijwilligster of stagiaire! De achterliggende gedachte is; meisjes een gezellige en veilige omgeving bieden waar ze vrij over alle onderwerpen kunnen praten, terwijl er leuke activiteiten worden aangeboden die aansluiten op de leeftijd. De meidenmiddag is laagdrempelig, waardoor er nieuwe vriendinnen gemaakt kunnen worden.
Wekelijkse op woensdagmiddag van 14:30 uur tot 16.00 uur. Voor de middag wordt een vergoeding van 1 euro gevraagd, dit is inclusief ranja en materiaal.

Aanmelden? Graag voor de eerste keer aanmelden voor maandag 8 oktober. De groep start bij minimaal 6 meiden en maximaal 12 meiden.
Meer informatie over het meidenwerk en bovenstaande activiteiten is verkrijgbaar bij: Jongerenwerker Katja Vermeer – Email: katja.vermeer@ons-welzijn.nl Telefoon: 06 14 34 29 08 – NCBLaan 52 – 5462 GB Veghel www.dekluisveghel.nl – Facebook: Jongerencentrum De Kluis Veghel

Sportief zijn kan ook bij De Kluis
Naast alle andere leuke activiteiten kan er bij De Kluis ook flink gesport worden. Doordat we ons vanaf dit schooljaar meer willen richten op een gezonde levensstijl, zijn er weer verschillende mogelijkheden om sportief bezig te zijn.
Champions League en zaalvoetballen
Elke woensdagavond zal er een sportavond georganiseerd worden. Verschillende Champions League wedstrijden zullen uitgezonden worden, maar daarnaast beginnen in november ook de zaalvoetbalactiviteiten weer. Hier zal Hidde elke week zorgen voor een gezellige, maar ook leerzame activiteit. De zaalvoetbalactiviteiten zullen plaatsvinden in de gymzaal van basisschool de Vijfmaster
Krajicek Playground De Krajicek Playground is het leukste veldje op ‘t Ven waar je elke dinsdag, woensdag en vrijdag van 15.00 uur tot 17.30 uur welkom bent om samen met Maud, Daantje, Timo en Jasper te komen
sporten. Helaas zullen jullie Michael en Floor hier niet meer tegen komen, omdat zij een andere baan hebben gevonden.
Naast alle sportieve activiteiten buiten De Kluis, kan er natuurlijk ook gesport worden binnen De Kluis. We beschikken over een mooie fitnessruimte waar jongeren op afspraak kunnen komen sporten. Ze sporten dan onder begeleiding van een professional? met diverse, goede apparatuur. Om de fitnessruimte optimaal te kunnen benutten zijn we nog op zoek naar gemotiveerde jongeren die het leuk lijken om hier regelmatig gebruik van te komen maken. Natuurlijk kun je altijd een vriend of vriendin meenemen, zodat jullie hier samen gezellig kunnen sporten.

Elke woensdag vacaturecafé: Matching for Success
Zit je in de knoop met het vinden van een passende baan? Bij De Kluis willen we je graag helpen met het zoeken naar een leuke baan. Elke woensdagmiddag staat er een jongerenwerker voor je klaar om je advies te geven, zodat je uiteindelijk weer aan de slag kunt met een nieuwe, leuke baan.
Ook als je in de knoop zit met school helpen we je graag verder.

DJ-lessen in De Kluis, voor iedereen!!!
Wil jij je eerste stappen zetten als DJ of producer of je passie voor muziek verder ontwikkelen? Bij De Kluis worden verschillende cursussen aangeboden door professionele DJ’s die jarenlang ervaring hebben en dus weten waar het om draait. In onze échte professionele muziekstudio kan je vanalles leren met behulp van onze DJ’s en producers. Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je tijdens de inloopuren langs komen voor meer informatie.

Take Care: “Even helemaal niks” voor jonge mantelzorgers
Om jonge mantelzorgers de kans te bieden om gezond en krachtig op te groeien gaat ONS welzijn Meierijstad voor een preventieve aanpak. Dit door in te zetten op (h)erkenning, bewustwording, ontlasten, versterken, informeren en lotgenotencontact.
Dit onder de label: TAKE CARE
TAKE CARE biedt individuele ondersteuning aan jonge mantelzorgers in de vorm van een luisterend oor, advies, informatie en regelen van praktische hulp.
Eén keer in de maand organiseert TAKE CARE op een dinsdagavond een activiteit speciaal voor jonge mantelzorgers t/m 24 jaar. Dit is in jongerencentrum De Kluis. Hier kan je ontspannen en in contact komen met andere jongeren die hetzelfde meemaken.
Tijdens de activiteit op dinsdag 2 oktober gaan we samen koken, tenzij je geen zin hebt om te koken. Er is alle ruimte om ervaringen te delen met elkaar. Maar niets hoeft of moet op deze avond.
Er zijn spelletje zoals tafelvoetbal, Playstation en bordspellen. De insteek is een zorgeloze avond waar jezelf kunt zijn. Jij bepaald waar jij behoefte aan hebt!
WAAR: Jongerencentrum De Kluis WANNEER: Dinsdag 2 oktober 17.00-20.00 uur
Volgende bijeenkomst is op dinsdag 6 november
Lijkt het je leuk, maar vind je het nog spannend om er naar toe te gaan? Dan kan je ons bijvoorbeeld eerst bellen, mailen of een Whatsapp-bericht sturen.
katja.vermeer@ons-welzijn.nl 06-14342908 Facebook.com/Takecareveghel

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >