Plaatsingsdatum: dinsdag, 17 maart 2020


Noordkade Veghel t/m 6 april grotendeels gesloten, enkele zaken nog wel open

Het merendeel van de op de Noordkade in Veghel gevestigde partijen heeft de deuren sinds zondag 15 maart 18.00 uur voorlopig gesloten. Dit naar aanleiding van het diezelfde middag bekend gemaakte overheidsbesluit met aangescherpte maatregelen om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De maatregel blijft in elk geval van kracht tot en met 6 april 2020.

De WINKELS van Jumbo Foodmarkt (m.u.v. Foodmarkt Café) , Bakkerij van Leur, Noord Coffee Roaster, traiteur Plank en Bierwinkel zijn nog wel geopend. Ook activiteiten van Noordkade Uitjes gaan nog wel door, maar zonder horeca. De Noordkade is in deze periode alleen toegankelijk via ingang Klok en ingang Zandloper (Proeffabriek). De overige ingangen zijn afgesloten voor het publiek.

Via de website www.chvnoordkade.nl en de websites van de andere partijen op de Noordkade kan men op de hoogte blijven van eventuele nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Concreet betekent dit dat de gehele programmering met voorstellingen en overige activiteiten van Theater De Blauwe Kei, Phoenix Cultuur en Cultuurhaven Veghel voorlopig t/m 6 april geen doorgang zullen vinden. Bezoekers die voor een voorstelling kaarten hebben gekocht worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Waar mogelijk wordt een voorstelling of optreden naar een latere datum kan worden verplaatst. Phoenix Cultuur heeft besloten om alle cursussen en lessen in de vrije tijd per direct op te schorten tot en met 6 april. Ook hier wordt bekeken op welke manier cursisten wellicht op een latere datum cursussen en lessen kunnen vervolgen.

Horeca en overige
De horecazaken op de Noordkade Silly Fox, Wittern, DIS, De Afzakkerij, Foodmarkt Café en Pieperz staken hun reguliere openingen. DIS gaat nog wel bezorgen en bij Pieperz wordt een Pick Up Point met afhaalservice gerealiseerd. Kijk daarvoor op de websites van betreffende ondernemingen. Ook  Industry Bioscoop en museum SIEMei zijn voorlopig t/m 6 april gesloten.

Overheid
Voor alle medewerkers van de betreffende organisaties die nog wel aan het werk kunnen geldt dat mensen met verkoudheidsklachten of andere milde gezondheidsklachten thuis moeten blijven en het beste sociale contacten kunnen mijden tot ze weer zijn opgeknapt. De maatregelen vanuit de overheid die in verband met het Coronavirus al op Brabant van toepassing waren, zijn op zondag 15 maart maart uitgebreid naar o.a. horeca, scholen en sportclubs. Die maatregelen zijn bovendien ook nog aangescherpt. Dat heeft zorgminister Bruins bekend gemaakt in een persconferentie met Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >