Plaatsingsdatum: donderdag, 09 augustus 2018


Ontdek je talenten tijdens Bouwdorp

De zomervakantie wordt volgende week fantastisch afgesloten met de kindervakantieweek ‘Bouwdorp Veghel in Hout’. Van 13 t/m 16 augustus bouwen kinderen hun eigen houten hut en kunnen ze deelnemen aan diverse leuke activiteiten. Phoenix Cultuur stimuleert het talent in ieder kind en organiseert op dinsdag 14 augustus twee leuke creatieve workshops én ‘The Voice of Bouwdorp’.

Workshop techniek
Op dinsdag 14 augustus kunnen kinderen die van techniek houden tussen 10.00 – 16.00 uur deelnemen aan de workshop techniek o.l.v. Phoenix-docent Jorg van Broekhoven. Ze gaan aan de slag als een echte uitvinder. Ze bedenken, ontwerpen en maken een eigen creatie en ontdekken hoe ze deze in beweging kunnen brengen met een motortje. Een auto, vliegtuig, molen, ventilator, gek dier of iets wat nog niet bestaat? Met diverse materialen maken ze een basis waarop of waarin ze een motortje en een batterij kunnen bevestigen, zodat deze ook nog aan en uit kan worden gezet. De uitvinding moet kunnen bewegen, maar mag er natuurlijk ook mooi uitzien, dus ook op de vormgeving mogen de kinderen zich uitleven!

Workshop tassen maken
Ook kunnen kinderen op dinsdag 14 augustus van 10.00 – 16.00 uur weer iets leuks komen naaien bij het Inloop Naaiatelier van Phoenix Cultuur. O.l.v. Phoenix-docent Anita Eijgermans gaan kinderen zelf of met wat hulp achter de naaimachine tassen maken. Er zijn allerlei leuke stoffen, knopen, stickers, wol en linten aanwezig.

The Voice of Bouwdorp
Kinderen die het leuk vinden om te zingen kunnen dit jaar meedoen aan The Voice of Bouwdorp. Ze mogen zelf bedenken welke liedjes ze willen zingen. Als er veel kinderen deelnemen wordt er tijdens de voorrondes op dinsdag 14 augustus bepaalt wie er door mag naar de finale op donderdag 16 augustus. Vooraf aanmelden is nodig en kan via www.veghelinhout.nl.

Wat is Bouwdorp in hout?
Het Bouwdorp Veghel in Hout is een jaarlijks terugkerende kindervakantieweek dat aan het eind van de zomervakantie plaatsvindt in het Julianapark in Veghel. Kinderen van 5 t/m 13 jaar mogen hieraan deelnemen. Naast allerlei leuke activiteiten en workshops staat het bouwen van een houten hut, waarin ze een nachtje mogen slapen, centraal.

De bouwdorpkaarten zijn uitverkocht. Vanaf dinsdag 14 augustus zijn er nog dagkaarten te koop. Kijk voor meer info en het programma op www.veghelinhout.nl. Kijk op www.phoenixcultuur.nl voor het complete cursusaanbod voor kinderen!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >