Plaatsingsdatum: vrijdag, 30 augustus 2019


Open Actie Dag bij SIEMei

Stichting Industrieel Erfgoed Meierij (SIEMei) houdt op zondag 22 september van 12.00 tot 16.00 uur een  OPEN ACTIE DAG op de locatie Noordkade in Veghel. De toegang is gratis.

Er worden demonstraties gehouden met machinerieën die in het verre verleden werden gebruikt en  door vrijwilligers van SIEMei zijn opgeknapt en weer operationeel zijn. Zo wordt een Hover dragline gepresenteerd en een Grave kraan in werking gezet. Ook staat er een aantal stationaire motoren opgesteld.

Verder staat er een grote waterpomp die met water uit  het havengebied zal zorgen voor een enorme waterverplaatsing. Ook zijn er diverse motoren in actie zoals een Deutz motor en  zaagmachines. Het museum is ook geopend en gidsen geven een rondleiding.

Meccano Expo uit Rosmalen toont een  gedeelte van haar  echt draaiende miniatuur machines die werden en worden gebruikt in o.a. landbouw, grondverzet en recycling.

  • Meccano is metalen montagespeelgoed, bestaande uit meer dan 400 verschillende onderdelen, te bevestigen met moertjes en boutjes.

Authentieke autobussen  vervoeren bezoekers naar en van het spoor nabij de Vorstenbosscheweg. Hier staat een rangeerloc van het type SIK 252  waarmee gereden wordt terwijl er ook een bollenwagen en een goederenwagon te bewonderen zijn. Met een railfiets kan van het spoort gebruik worden gemaakt.

Zowel in het museum als bij het spoor zijn vrijwilligers van SIEMei aanwezig die informatie verstrekken.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >