Plaatsingsdatum: woensdag, 18 december 2019


Open Danspodium voor danstalent in Meierijstad

De dansafdeling van Phoenix Cultuur verzorgt op zondag 8 maart 2020 in samenwerking met CHV Academy, Circle of Talent een nieuwe editie van het Open Danspodium op de CHV Noordkade. Een uitgelezen kans voor amateurdansers uit heel Meierijstad om hun choreografieën, als solo of in groepsverband, aan het grote publiek te tonen. De inschrijving is inmiddels geopend.

Het Open Danspodium is een onderdeel van de CHV Academy Talentenklas Dans, dat in het leven is geroepen in het kader van talentontwikkeling. Danstalenten vanaf 9 jaar krijgen hiermee de kans zichzelf te presenteren voor een groter publiek. Van choreografie tot kostuum, decor en grime: alles wordt door de danstalenten zelf verzorgd. Tijdens het Open Danspodium komen diverse dansdisciplines aan bod. Daarnaast zijn er vier dansdocenten en –collega’s vanuit andere dansscholen in Meierijstad uitgenodigd om met een groep dansleerlingen een presentatie te verzorgen. Tot slot dragen studenten aan de vooropleiding van de Fontys Dansacademie een professioneel steentje bij met een drietal eigen choreografieën.

Coaching
Deelnemers aan het Open Danspodium hebben vooraf de mogelijkheid om een coachingstraject in te gaan om hun choreografie naar een hoger niveau te tillen. In drie sessies van 20 minuten krijgen ze tips en aanwijzingen van een danscoach. Het idee en de uitvoering van de choreografie blijft uiteraard bij de danstalenten zelf.

Danstalent: schrijf je in!
Zowel dansleerlingen van Phoenix Cultuur alsook amateurdansers uit heel Meierijstad kunnen zich hier, individueel of in groepsverband, voor aanmelden. Enige voorwaarde is dat er een zelfgemaakte choreografie wordt gepresenteerd, die vooraf beoordeeld is door dansdocenten van Phoenix Cultuur. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per dans en inschrijven is mogelijk tot en met 14 februari.

Choreografie Workshop
Speciaal voor danstalenten van 9 t/m 12 jaar die een choreografie willen leren maken, organiseert dansdocente Yvonne den Dekker op zondag 12 januari een workshop. Hierin worden handvatten uitgereikt over het opzetten van choreografieën en worden aansluitend de gemaakte duetten of trio’s aan publiek getoond worden. Een leuke, leerzame manier en kans om een eigen dans voor het Open Danspodium te creëren.

Meer informatie en inschrijven voor het Open Danspodium en/of de Choreografie Workshop via Yvonne den Dekker: dansgroepd3@hetnet.nl. Het Open Danspodium vindt plaats op zondag 8 maart 15.00 uur, in de Podiumzaal op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op de CHV Noordkade in Veghel. De kaartverkoop van het Open Danspodium start vanaf 10 februari.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >