Plaatsingsdatum: vrijdag, 01 november 2019


PLANK is nieuwe bewoner Noordkade

Zondag 3 november opent PLANK z’n deuren in de Proeffabriek op de Noordkade. Op de plek waar voorheen Voets Specialiteiten was gevestigd is een splinternieuwe en sfeervolle zaak ingericht. De bezoeker vindt er zowel een bistro als een traiteur. In de bistro kan de gast zelf zijn of haar plank samenstellen met kleine gerechten en crostini’s. In de traiteur maken we jou borrelbox op maat, en kan je losse kazen, worstjes, noten en nog veel meer leuke producten kopen.

Jeroen & Stephanie Verlind-de Koning zetten een zaak neer die helemaal van deze tijd is en perfect past binnen het concept van de Noordkade. Van dinsdag 5 t/m 10 november krijg je als klant 15% Korting op de kazen van Graeff van Blesckens. Kom genieten en beleef.

TRAITEUR PLANK is opgericht door Jeroen Verlind. Hij vindt het belangrijk dat mensen thuis gaan genieten van een borrelplank met een verhaal. Een plank die anders is dan anders en waar je gasten van denken: waar heb jij die borrelplank vandaan? Jeroen werkt met unieke producten en wil deze graag naar zijn klanten vertalen in de vorm van een luxe borrelplank.

Wij van Traiteur Plank vinden het belangrijk dat er achter onze houten planken een verhaal zit. De planken worden gemaakt door verstandelijk beperkten in Oss (Heart Care Werk(t) ). De planken hebben zij speciaal voor ons ontworpen. Een gedeelte van de plank, het deel dat gebruikt is voor de pootjes, is gemaakt van oude houten kozijnen. De grote houten ronde plank werd vroeger gebruikt voor slagersblokken. We hebben drie verschillende soorten hout gebruikt voor de planken. Small is van eikenhout, medium is van iepenhout en large is van beukenhout gemaakt.

Hoe het allemaal begon

Jeroen vertelt: “Al van kleins af aan wist ik dat ik kok wilde worden en dus de horeca in wilde. Zogezegd zo gedaan. Als 14-jarig jongetje ging ik de keuken in en werd ik verrast door alle mooie combinaties en gerechten die ik voorbij heb zien komen. Zo ben ik op de Rooi Pannen in Tilburg beland. Hier heb ik eerst mijn koksopleiding gedaan en heb vervolgens de opleiding als restaurateur afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik veel kunnen leren over het ontwikkelen van een goed businessplan. In die tijd heb ik ook bij Jordaans Horeca bedrijven gewerkt. In dit mooie bedrijf heb ik veel mogen leren en ben ik doorgegroeid naar Chef-kok en heb ik veel kansen gekregen die ik ook heb aangepakt. Alleen wat nu? Zo ging ik denken, wat wil ik nu eigenlijk echt en wat is echt mijn passie? Op een avond werd ik wakker en wist ik het!”

“Dit heb ik opgeschreven en ben vervolgens verder gaan slapen. Het idee bleef in mijn hoofd hangen. Daarom ben ik dit verder gaan uitwerken. Zo ben ik op het idee gekomen om Traiteur Plank te beginnen. Ik wil mensen blij maken met eten, dat is namelijk mijn vak en mijn kracht! Mijn streven is ervoor te zorgen dat mensen een mooie borrelplank in huis hebben, zoals ik die zelf ook zou willen.

Planken met een verhaal vind ik belangrijk! Bestel snel één van onze borrelboxen en geniet van het verhaal dat jij tegen gaat komen en de verhalen die vanzelf ontstaan tijdens een fijne borrelplank.”

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >