Plaatsingsdatum: vrijdag, 30 november 2018


Rhythmix zet leerlingen in beweging

“Prachtige voorstelling!”, “Top orkest”, “Goede organisatie” en “Passend bij het niveau van de kinderen. Rhythmix, geprogrammeerd door Cultuurkade voor alle groepen 7-8, werd gemiddeld (!) gewaardeerd met een 9 door de deelnemende scholen uit Meierijstad!

Voor Cultuurkade begon de dag toch een beetje spannend; voor het eerst ontvingen we 900 leerlingen van groep 7-8 op één dag op de nieuwe locatie van de Blauwe Kei. Waar ook nog eens verschillende andere evenementen plaatsvonden of werden opgebouwd. Maar al snel werd het een groot succes. Allereerst kwam iedereen al door de juiste ingang binnen. Klinkt misschien simpel, maar we kunnen je verklappen; dat is bést knap op CHV Noordkade met zoveel in- en uitgangen. Dat de leerlingen er zin in hadden, was ook meteen te horen in de foyer. Ze hadden al een goede opwarmer in de klas gehad in de vorm van een muziekworkshop. We mochten veel blije gezichten verwelkomen. En die werden alleen maar blijer gedurende de voorstelling.

Al direct bij aanvang van de voorstelling mochten de leerlingen een actieve houding aannemen. Er volgde een groot en overweldigend applaus, onder leiding van de vier slagwerkers van Percossa, voor de 60 muzikanten en dirigent van Philharmonie Zuid Nederland! De toon was gezet.

De heren van Percossa hielden de aandacht van de kinderen er goed bij, niet in de laatste plaats door een flinke dosis humor, en de opbouw van de voorstelling was dan ook top. Van uitbundige interactie tot het horen vallen van een speld. Het was een muzikale live show vol actie en reactie én vele mooie luistermomenten met muziek van fantastische componisten als Ravel, Sjostakovitsj en Kabalevski. Als uitsmijter klonk Uptown Funk en de hele zaal kwam nog één keer in beweging door mee te dansen en zingen.

Het was een feest om alle leerlingen en leerkrachten uit te mogen zwaaien, blij, dankbaar en enthousiast. Al snel volgden de evaluatiemails en duurde het nagenieten voor ons nog net wat langer. Cultuurkade bedankt Philharmonie Zuid Nederland, Percossa, De Blauwe Kei en de leerkrachten met hun leerlingen. Samen mochten we er een succeservaring van maken.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >