Plaatsingsdatum: maandag, 29 april 2019


Ruben Hein solo met ‘Boventoon’

In de Podiumzaal op CHV Noordkade presenteert Theater De Blauwe Kei op vrijdag 17 mei een optreden van zanger, pianist en songwriter Ruben Hein met zijn theaterprogramma ‘Boventoon’. Een kaartje kost 20,10 euro incl. drankje. Kaarten via www.blauwekei.nl

Ruben Hein

Zanger, pianist en songwriter Ruben Hein staat bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel. Het grote publiek kent hem onder andere van zijn deelname aan de tv-programma’s Linda’s Zomerweek en Wie Is De Mol?. Ook was hij een van de ‘Painkillers’ bij het jazzuitstapje van cabaretier Hans Teeuwen en een veelgevraagde artiest op grote jazzpodia. Zo is hij ook van de optredende artiesten bij Jazz in Duketown.

Muzikale basis
Voor zijn laatste album Groundwork Rising sloot Hein zichzelf op met enkel een rammelende, rode piano. Op zoek naar zijn muzikale basis. Maar waar ligt die basis? Ligt die in de muziek die zijn ouders hem voedden? Bij de piano of zijn stem? Of toch bij zijn eerste schreden als optredende muzikant op een Duitse cruiseboot? Het is een lang verhaal en hij vertelt het graag zelf. In zijn eerste soloprogramma laat Ruben Hein aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen zien hoe het voor hem is om een plaat te maken. Dit doet hij met de broodnodige zelfspot.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >