Plaatsingsdatum: dinsdag, 21 april 2020


Samen Meierijstad brengt nieuws en informatie van en voor iedereen

Samen Meierijstad is een spontaan initiatief van enkele betrokken inwoners en organisaties in Meierijstad om tijdens periode dat het Coronavirus ons dagelijkse leven beheerst aan andere inwoners en bestuurders een mediaplatform te bieden voor nieuws en informatie. Niet in plaats van andere media, maar samen met andere media willen we informeren, steunen, stimuleren en verbinden waar mogelijk is. De opnames worden gemaakt in een tijdelijke, geïmproviseerde studio in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel.

Uitzending geschiedt via diverse online en social media waaronder een eigen Youtube kanaal Samen Meierijstad, maar ook jouw eigen medium of website is mogelijk. Heb jij iets te vertellen, te brengen of te vragen en wil je ook gebruik maken van ons medium? Stuur dan even een mailtje naar samenmeierijstad@gmail.com Deze eerste aflevering gaat over de plek waar de opnames worden gemaakt voor uitzending, namelijk De Noordkade. Aan het woord Sebastiaan Beks, directeur Cultuur Haven Veghel en Coen van Zutven, directeur Industry Bioscoop en Wittern

Hulp aan eenzame ouderen en ondernemers

In deze tweede aflevering van Samen Meierijstad zitten Karin Cornelissen, coördinator Pieter Brueghelhuis in Veghel en Joos van Asten van Platform Ondernemend Meierijstad aan tafel bij Michiel Kerkhoff. Ze vertellen beiden over goede en positieve nieuwe initiatieven die in het kader van de Coronacrisis zijn genomen en die opvolging verdienen.

Ruim 600 smartphones nodig voor eenzame ouderen

In deze aflevering vertelt Gonny Smulders van Ons Welzijn over het initiatief om alleenstaande ouderen die vanwege de Coronacrisis geen bezoek mogen ontvangen toch contact te laten hebben met de buitenwereld. Dat kan met behulp van een Smartphone, die de veel ouderen echter niet bezitten. In de strijd tegen het eenzaamheidsvirus zou je dat het liefst aan iedereen cadeau willen doen. Vandaar zijn ze inzamelingsactie zijn gestart. Veel mensen hebben nog een werkende smartphone in de la liggen. Help hen om er een groot succes van te maken!

Dance event met DJ Ran-D zonder publiek

Alle dance events in binnen- en buitenland liggen voorlopig stil. Nederlandse hardstyle-dj en producer Randy Wieland: DJ-Randy maakte daarom een deze week een opname met alles erop en eraan, maar zonder publiek in De Koebouw op de Noordkade, en vertelt in deze aflevering wat de consequenties zijn van de Corona crisis voor zijn branche.

De supportyourlocalsNL Meierijstad boodschappenbox

Food Innovator Jesse van de Valk startte met 8 food-ondernemers uit Meierijstad de campagne #supportyourlocalsNL Meierijstad. Een initiatief om lokale ondernemers te steunen in deze bijzondere tijd. Zij verkopen een SupportyourlocalsNL Meierijstad Boodschappenbox. Deze zit vol met brood van bakkerij Jan van Leur, verse groente & fruit van groenteboer van Asseldonk, specialiteiten van traiteur Plank, ambachtelijke vleeswaren van slagerij Pennings, vers gebrande koffie van Noord Coffee Roasters, cupcakes van Taarten van tante Jans, chocolade van Vermeulen bonbons en kaas van kaasmaker Siebe. Inwoners van Meierijstad kunnen boxen bestellen door een WhatsApp-bericht te sturen naar Jesse van #supportyourlocalsNL Meierijstad via 0619990451. De boxen worden thuisbezorgd en de betaling gaat achteraf via ‘Tikkie’. €40,- per box zonder bezorgkosten.

Burgemeester en wethouder over de Coronacrisis

In deze aflevering van Samen Meierijstad bij Michiel Kerkhof aan tafel de burgemeester van Meierijstad, Kees van Rooij en de wethouder van Zorg, Volksgezondheid en Volkshuisvesting Rik Compagne. Zij spreken over de Coronacrisis die onze gemeente zo hard treft en hun persoonlijke ervaringen daarbij. De opname wordt afgesloten door een passende muzikale bijdrage van musicus en accordeonist Tom van Aarle en de stadsdichter van Meierijstad Rick Terwindt, die een speciaal gedicht maakte tijdens de opname.

Hoe staan jongeren in deze Coronacrisis?

Veel terechte extra aandacht voor ouderen, alleenstaanden en mensen met een zwakke gezondheid deze tijd, maar hoe zit het met de jongeren? Ze kunnen niet naar school, samenkomsten zijn niet gewenst, sportverenigingen staan op non-actief en jongerencentra zijn gesloten, Michiel spreekt hierover in deze editie van Samen Meierijstad met Katja Vermeer, jongerenwerker De Kluis- Ons Welzijn en Stan van Kampen, jongerenwerker Bizzi Schijndel. Er is folkmuziek van Tom van Aarle en Sjoerd van Ravenzwaaij, alias Jolly Gents en stadsdichter Rick Terwindt sluit alles weer met gepaste woorden poëtisch af.

Anders leren denken, kijken en handelen in een nieuw tijdperk

Wat is er voor nodig om jou en mij optimaal te laten functioneren in deze bijzondere tijd en vooral daarna. Geniet 13 minuutjes van inspiratie en peptalk van trainer/coach Wouter Plevier en boswachter Mirjam Wouters die mooie relaties legt tussen mens en natuur. We sluiten af met prachtige muziek van 305. Delen graag!! Dit mag iedereen horen!! Heb jij tips voor inspirerende mensen aan tafel, mail naar samenmeierijstad@gmail.com en wil je gratis deelnemen aan een SLiM! Schakel masterclass ga dan naar de website https://innerspective.nl/

Het centrum als proeftuin en een lezenswaardige tas vol verrassingen

Kan Veghel centrum een proeftuin worden voor nieuwe food start-ups en wat is de verrassingstas van de biep! Kijk de nieuwste aflevering van Samen Meierijstad met Veghel Centrum manager Dirk Lammers en officemanager Natasja de Groot en geniet tevens van mooie muziek van 305, Dank aan Theater De Blauwe Kei CHV Noordkade Veghel Cultuurcafé De Afzakkerij Veghel helpt elkaar Veghel Centrum

Geluksproviders in Meierijstad met een rouwrandje

In deze aflevering van Samen Meierijstad spreekt Michiel Kerkhoff met twee organisatoren van evenementen, te weten Jan van Hoof van Fabriek Magnifique en Johan Dortmans van Part T Events. Laatstgenoemde is niet alleen verantwoordelijk voor Harmony of Hardcore en 7th Sunday Festival, maar ook voor grote festivals in het buitenland.

Ze noemen zich ‘geluksproviders’ beiden streven oprecht naar het intense gevoel van geluk, vreugde en verassing voor elke bezoeker van hun evenementen. Daarom zijn ze dubbel hard getroffen door maatregelen in verband met het Coronavirus. Ze spreken daar openhartig over. De aflevering wordt afgesloten met muziek van Suara, het muzikale duo Gaby Dumas en Luc de Kort.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >