Plaatsingsdatum: dinsdag, 30 oktober 2018


The Insult in De Blauwe Kei

Op maandag 5 november is de film The Insult te zien in De Blauwe Kei. De film laat een uit de hand gelopen ruzie tussen twee mannen zien tegen de achtergrond van een verscheurde samenleving in Libanon. De film start om 20.15 uur in de Grote Zaal van Theater De BlaDe film The Insult laat zien hoe een ruzie, door een belediging, compleet uit de hand loopt. De ruzie ontstaat door een probleem met de waterafvoer in een appartementsgebouw. Bewoner Toni, een Libanese christen, en aannemer Yasser, een Palestijnse vluchteling, komen hierdoor terecht in een neerwaartse spiraal. Dit leidt tot een rechtszaak van nationaal belang waarbij duidelijk wordt hoe de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Het gaat niet meer om het oorspronkelijke conflict, maar om de context en de verborgen sores.

The Insult won verschillende publieksprijzen. Kamel El Basha ontving voor zijn rol Yasser de prijs voor Beste Acteur op het filmfestival van Venetië. “Ondanks het explosieve onderwerp levert dit verhaal een verbazingwekkend genuanceerde en objectieve film op” (Cinemagazine). “The Insult is een ijzersterke combinatie van persoonlijk drama, rechtbankdrama en politiek geladen geschil” (Filmtotaal).

Kaarten voor The Insult kosten € 8 (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie vindt u op www.blauwekei.nl

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >