Plaatsingsdatum: vrijdag, 01 maart 2019


Vacature allround podiumtechnicus (0,5 fte)

Ben jij die allround podiumtechnicus die het vak goed verstaat, ervaring heeft opgedaan in de podiumsector en de meerwaarde ziet van het werken voor een theater in een unieke omgeving als de Cultuurfabriek Noordkade? Ben je in staat om zelfstandig een voorstelling of evenement te draaien en ben je van nature gericht op het aangaan van samenwerkingen? Solliciteer dan op deze vacature!

Organisatie
Theater De Blauwe Kei is sinds september 2017 gevestigd op CHV Noordkade, dé thuishaven voor organisaties die zich richten op kunst, food, cultuur en vrijetijdsbesteding. Daarvoor stond het theater ruim 50 jaar op het Stadhuisplein in het centrum van Veghel. De Blauwe Kei beschikt op de nieuwe locatie sinds 2018 over een nieuwe grote theaterzaal met ruim 650 stoelen en het Magazijn met 99 stoelen; daarnaast biedt CHV Noordkade meerdere zalen en locaties die met hun unieke industriële uitstraling uitnodigen tot verrassende theater- en muziekprogrammering, in kleine of juist grootste setting.

Bij De Blauwe Kei vind je een breed scala aan theatervoorstellingen en – concerten. Van adembenemende dansshows tot indrukwekkend toneel. Van grote cabaretnamen tot opkomend talent. En van klassiekers die je gezien móet hebben tot aan vernieuwende, niet-alledaagse producties om nog te ontdekken van poppenspel tot modern circus. Naast kwalitatieve theaterproducties staan bij De Blauwe Kei een welkome ontvangst en een goede kop koffie hoog in het vaandel. Ook organiseert het theater een uitgebreid randprogramma, zoals meet & greets bij kindervoorstellingen, inleidingen bij toneelstukken en excursies bij de zogenaamde ‘Op de Huid’- voorstellingen.

De uitdaging
Als technicus maak je onderdeel uit van het vaste techniek team van De Blauwe Kei. Met elkaar worden de planningen opgesteld en wordt er afgestemd wie welke voorstellingen draait en wie de verantwoordelijkheid heeft en draagt voor een goed verloop van de opbouw, uitvoering en afbouw. Daarnaast vinden er in intensieve samenwerking met de andere Cultuurfabriek-partners op de Noordkade (Phoenix Cultuur, De Compagnie, CHV) talrijke evenementen plaats waarbij het theater als locatie wordt ingezet en/of technische support wordt geleverd. Daarbij wordt steeds in samenwerking gezocht naar mogelijkheden, om de verschillende belangen te dienen en de kwaliteit te waarborgen.

Werkzaamheden
Je bent (mede)verantwoordelijk voor de feitelijke realisatie van voorstellingen, concerten en andere gezamenlijke evenementen. Draagt onder meer zorg voor de juiste op- en afbouw en voor de begeleiding van een correcte inhanging van de trekkenwand en de decorstukken. Je werkt zelfstandig op het gebied van licht, geluid en/of trekkenwand en bent verantwoordelijk voor het onderhoud, opstellen en bedienen van licht- en geluidinstallaties. Je bedient de (computergestuurde) trekkenwand en bent hiertoe gecertificeerd. Je bent medeverantwoordelijk voor het juiste gebruik en onderhoud van podium technische installaties en adviseert over de aanschaf en vervanging daarvan.  

Functie eisen
Je hebt relevante podium technische werkervaring, bent gericht op samenwerking, communicatief sterk en krijgt energie van het werken voor een theater als onderdeel van de totale Cultuurfabriek Noordkade.

Salariëring
Conform de CAO Nederlandse Podia;

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (1 jaar) met intentie tot voortzetting.

Sollicitatie
Ben je enthousiast, dan ontvangen we graag je motivatie en CV voor 28 maart 2019 op emailadres info@ireshradvies.nl ter attentie van Ruud Verbruggen (hoofd techniek). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud op nummer 0413-389199. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 3 april 2019.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >