Plaatsingsdatum: donderdag, 22 maart 2018


Vacature Controller Cultuurfabriek

Gezocht: Controller (0,9 fte) voor Stichting Cultuurfabriek Noordkade Meierijstad

Ben je op zoek naar een uitdagende nieuwe baan in een zeer dynamische en creatieve omgeving? Ben jij analytisch sterk en kun jij de planning & control, informatievoorziening en administratieve organisatie naar een hoger plan brengen? Heb jij aantoonbaar affiniteit met een culturele organisatie?  Dan is deze vacature zeker interessant om verder te lezen en wellicht te solliciteren.

Het CHV Noordkade terrein in Veghel vormt een unieke locatie. In de oude veevoerfabrieken van de CHV, die als industrieel erfgoed worden aangemerkt, komt het DNA van Meierijstad samen door onder het motto ‘maken & mixen’ cultuur en food in de gerestaureerde fabrieken onder één dak samen te brengen. Hierdoor is er een unieke voedingsbodem voor kruisbestuiving van de bestaande en nieuw te ontwikkelen activiteiten. De Noordkade is een echte Cultuurfabriek. In de gebouwen bevinden zich culturele organisaties, theaterzalen, ateliers, (muziek)studio’s, repetitiefaciliteiten, danszalen, theaterstudio’s, filmzalen, restaurants, een museum voor industrieel erfgoed en een evenementenlocatie (Koekbouw) waar niets onmogelijk is. Dit allemaal in combinatie met een eigentijdse supermarkt en een tiental foodspecialisten, die in de Proeffabriek de lekkerste hapjes en drankjes aan de man brengen. De Noordkade vormt een bruisende, creatieve en culinaire omgeving die unieke kansen biedt om in de mix van cultuur, kunst en food verder te groeien.

In een eerdere fase van het Noordkadeproject is een aantal culturele organisatie geïntegreerd in de Stichting Cultuurfabriek Noordkade.

 • Stichting Phoenix Cultuur (kunstonderwijs)
 • Stichting CHV (beheerder van ruimtes en horeca) met de Exploitatie BV
 • Stichting Kunstgroep de Compagnie (beeldende kunst)
 • Stichting De Blauwe Kei

Onder de vlag van Phoenix Cultuur geven tientallen kunstenaars/docenten les aan kinderen en volwassenen en repeteren zij in de studio’s en ateliers. Kunstgroep De Compagnie organiseert al geruime tijd succesvolle exposities en optredens in de Afzakkerij, de Wiebengasilo en op andere locaties in de fabriek. Stichting CHV beheert de ruimtes en horecavoorzieningen en organiseert events in de Cultuurfabriek. Dagelijks vinden er grote en kleine zakelijke bijeenkomsten, feesten en partijen plaats.

Recent is Theater De Blauwe Kei naar de Noordkade verplaatst en eveneens in de stichting ondergebracht. Theater De Blauwe is in september 2017 verhuisd naar de Noordkade. Op de nieuwe locatie beschikt De Blauwe Kei vanaf september 2017 over drie kleine zalen binnen de oude fabriek. In januari 2018 is de nieuwe theaterzaal in gebruik genomen. De uitdaging van dit moment is om de potentiële synergie tussen de vier organisaties te benutten, unieke diensten te ontwikkelen, verder te professionaliseren en zowel het bestaande publiek als verschillende nieuwe doelgroepen te boeien en te binden.

Ook wat betreft ‘food’ doen de ondernemers op de Noordkade het goed. Zo heeft restaurant Sillyfox een vermelding in de Michelingids en is Exota Pompelmoes tot beste product van het jaar benoemd. Pieperz heeft de lekkerste friet van Zuid-Nederland en er is een Jumbofoodmarkt en een aantal unieke speciaalzaken gehuisvest. We weten inmiddels dat de mensen graag verblijven op de Noordkade.

Organisatie

De hiervoor genoemde culturele stichtingen zijn per 1 januari 2017 gefuseerd en functioneren onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van de Stichting Cultuurfabriek Noordkade Meierijstad. Het bestuur wenst op termijn over te gaan naar een Raad van Toezichtmodel.

Het management wordt gevormd door een driehoofdig directieteam, dat bestaat uit de directeuren van Phoenix, CHV en De Blauwe Kei. Zij zijn primair verantwoordelijk voor hun eigen organisatie. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor het succes van de Cultuurfabriek in zijn geheel. Het team functioneert als collegiaal directieteam onder voorzitterschap van de Directeur Theater De Blauwe Kei/Voorzitter directieteam Cultuurfabriek. Het directieteam werkt samen met vertegenwoordigers van de verschillende functies op de Noordkade om op deze wijze te komen tot synergie op basis van het coöperatieve gedachtegoed.

Wie we zoeken

Voor de functie van controller zijn we op zoek naar een enthousiaste professional met de nodige ervaring om de rol van controller goed uit te kunnen voeren. Als gedreven financial voel je je als een vis in het water in een uitermate dynamische omgeving waarin eigen initiatief en zelfstandig handelen wordt gevraagd. De pioniersfase ligt achter ons en nu is het tijd om onder andere de planning & control verder te structureren. Jouw rol is het faciliteren van de organisatie, zodat jouw collega’s zich kunnen richten op het verlenen van diensten aan de klanten van Cultuurfabriek Noordkade. Je bent in dienst van Stichting De Blauwe Kei en je werkt nauw samen met de andere stichtingen binnen Cultuurfabriek Noordkade. Je rapporteert aan het directieteam Cultuurfabriek. De voorzitter van het directieteam is je leidinggevende.

De functie

 • Voorbereiden en realiseren van het financieel beleid en adviseren t.a.v. het algemeen beleid.
 • Opstellen van de begroting na overleg met de directieleden van alle stichtingen.
 • Planning & control, gericht op het bewaken van de opbrengsten en kosten en het tijdig signaleren van afwijkingen, risico’s en kansen.
 • Zorgen voor compacte, tijdige en betrouwbare managementoverzichten (maand-, en jaarrapportages) ter ondersteuning van het management en het bestuur.
 • Zorgen voor de vereiste rapportages aan de gemeente en overige relevante subsidie­verstrekkers.
 • Het geven van advies ten aanzien van de tarieven voor klanten aan het management.
 • Zorgdragen voor een adequate administratieve organisatie en interne controle (AO/IC), waaronder het verbeteren, beheren en borgen.
 • Functioneel aansturen van de financiële administratief medewerkers van de verschillende stichtingen.
 • Begeleiden van de controle door de accountant en belastingdienst. Bewaken van fiscale en sociaaljuridische aspecten, in samenwerking met de accountant.
 • Alle overige voorkomende werkzaamheden op financieel/administratief gebied.

Competentieprofiel

Om deze functie optimaal uit te kunnen oefenen, zijn de volgende competenties vereist:

 • Klantgerichtheid: Je kent de wensen en behoeften van jouw klanten en handelt daarnaar.
 • Resultaatgerichtheid: Je formuleert heldere doelstellingen voor jezelf en anderen en bent daarop aanspreekbaar. Daarbij ben je in staat complexe processen aan te sturen en te acteren in verschillende bedrijfsculturen. Je werkt zelfstandig en informeert je leidinggevende en collega’s tijdig.
 • Kwaliteitsgerichtheid: Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je werk en dat van anderen en streeft voortdurend verbeteringen na.
 • Ondernemerschap: Je ziet kansen en vertaalt deze naar de Noordkade.
 • Analytisch: Je bent goed in staat om verbanden te leggen, ziet de hoofdlijnen en je deelt die inzichten.
 • Communicatief: Je kunt je boodschap helder verwoorden en je kunt samenwerken met verschillende mensen en opereren in een veelheid aan deelbelangen.
 • Organisatietalent: Je plant mensen en middelen effectief en bewaakt actief de voortgang van de realisatie van plannen.
 • Organisatiesensitiviteit: Je kunt goed omgaan met verschillende stakeholders zoals lokale overheden, commerciële partners, subsidieverstrekkers, sponsoren en klanten.
 • Vertrouwen: Je bent integer, accuraat en betrouwbaar.
 • Risicobewust: Je herkent en schat risico’s goed in en onderneemt passende actie.

Functie-eisen

 • Je beschikt over minimaal een HBO-opleiding in financiële richting.
 • Tevens heb je minimaal tien jaar ervaring in een relevante werkomgeving en/of functie.
 • Je hebt actuele kennis van automatisering (inclusief Twinfield, Basecom, Office).
 • Je bent in staat om systemen snel eigen te maken en hebt ervaring met het voeren van een online administratie.
 • Je hebt een zakelijke instelling, met een scherp analytisch vermogen.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de cultuursector.

Arbeidsvoorwaarden, procedure en solliciteren

Het betreft een functie van 32 uur per week. De aanstelling is vooralsnog voor de periode van één jaar. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij in de regio woont. Het salaris is marktconform. Inschaling is afhankelijk van ervaring. De CAO Nederlandse Podia wordt toegepast.

Informatie over de activiteiten op de Noordkade kunt u vinden op de websites: www.cultuurfabrieknoordkade.nl, www.chvnoordkade.nl, www.phoenixcultuur.nl, www.blauwekei.nl en www.kunstgroepdecompagnie.nl.

Een delegatie van het bestuur en van het directieteam zijn betrokken bij de procedure. Een assessment kan deel uitmaken van deze procedure.

Informatie

Informatie over de functie kan worden verkregen bij de penningmeester van het bestuur, mevrouw Manon Velde-Katgert, 0413-321117. Uw CV en motivatiebrief ontvangen wij graag per e-mail, uiterlijk 9 april 2018 op het mailadres info@ireshradvies.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 16 april 2018.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >