Plaatsingsdatum: zaterdag, 27 juli 2019


Vacature Coördinator / Intermediair Cultuureducatie

Cultuurkade Meierijstad in Veghel zoekt een Coördinator / Intermediair Cultuureducatie voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime  | Sluitingsdatum: 11-08-2019

‘Just another day at Cultuurkade’

Vandaag staat er een bezoek aan een dansproject op de agenda. Hiermee heb je een passende activiteit gecreëerd voor een school in gemeente Meierijstad. Vooraf heb je met de directeur en icc-er van de school een gesprek gevoerd over de ambitie om een doorlopende leerlijn voor cultuureducatie te realiseren. Zo heb je een goed beeld gekregen waar je met de school samen aan wilt werken. Vanuit je kennis schatte je in dat deze activiteit wel eens heel goed een aanvullend onderdeel kon zijn voor het cultuurbeleid van deze school.

Terug op kantoor pak je de reguliere werkzaamheden op. Het is weer een dag van organiseren, plannen, programmeren van projecten, workshops, trainingen, voorstellingen, het maken van prijsafspraken passend binnen de begroting, locaties regelen op scholen in de gemeente, activiteiten klaarzetten op de website (boekingssysteem) etc. Tussendoor maak je nog een nieuwsbericht over het dansproject van die ochtend.

In de middag heb je een afspraak met een culturele werkgroep op een school. Ze vragen of je procesbegeleider wilt zijn om hun visie op cultuureducatie te implementeren. Uiteraard! Daar zijn we voor! Zo schakel je steeds tussen strategische adviesvragen en praktische vragen over de uitvoering van de activiteiten.

Krijg je energie van een dag als deze en denk je dat jij de coördinator/intermediair cultuureducatie bent die we zoeken? Solliciteer dan op deze vacature!

Cultuurkade
Cultuurkade Meierijstad is hèt kennisloket voor cultuureducatie onder schooltijd in de gemeente Meierijstad. Het team bestaat in totaal uit 4 medewerkers. Cultuurkade creëert een mix van culturele activiteiten die een aantoonbare bijdrage levert aan de persoonsvorming van leerlingen in Meierijstad. Cultuurkade werkt intensief samen met de 34 basisscholen en drie scholen voor voortgezet onderwijs en ondersteunt leerkrachten in Meierijstad om meer diepgang en kwaliteit te geven aan cultuureducatie. Cultuurkade richt zich op het primair- en voortgezet onderwijs en het culturele veld binnen de gemeente Meierijstad.
​​​​​​​Wegens vertrek van een van de medewerkers is er een vacature ontstaan.

De uitdaging
Je staat voor de uitdaging om vanuit een intensieve samenwerking scholen te adviseren en ondersteunen bij de organisatie van activiteiten voor het onderwijs. Dat doe je als onafhankelijke coördinator/intermediair en samen met vertegenwoordigers/aanbieders uit het culturele veld en het primair- en voortgezet onderwijs. Je adviseert en stimuleert scholen aangaande hun visie en cultuurbeleid. Ook ben je voorzitter en vormgever van het icc-netwerk waarin de scholen zijn vertegenwoordigd. Samen met de scholen stel je een actieplan op om te komen tot een kwalitatieve doorlopende leerlijn. Je selecteert, plant, organiseert en begeleidt geschikte activiteiten voor leerlingen, leerkrachten en culturele aanbieders. Je coördineert de planning en verzorgt de informatievoorziening voor de scholen via de website van Cultuurkade.

Jouw profiel
Je bezit capaciteiten om beleid en visie te formuleren en dit uit te (laten) voeren. Je bent in staat om projecten vanaf de opstartfase tot en met de eindevaluatie zelfstandig te coördineren en begeleiden. Je bent gericht op onderlinge relaties, samenwerking en het leggen van verbindingen. Je beschikt over een afgeronde relevante hbo-opleiding en hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met kunst- en cultuureducatie en onderwijs. Je bent bekend met de plaatselijke situatie op het gebied van onderwijs, kunst en cultuur (of in staat dit snel eigen te maken). Je hebt ervaring met websitebeheer, social media en MS Officeapplicaties. Om deze functie goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat je in het bezit bent van een rijbewijs en auto. Qua persoonlijkheidsprofiel zijn we op zoek naar iemand die stressbestendig is, empathisch, creatief, van nature nieuwsgierig, doorvraagt en goed overzicht kan houden over het werk. Om de ambities van Cultuurkade te realiseren zoeken wij een wilskrachtige, doelbewuste en een stevige persoonlijkheid.

Wij bieden je
Een uitdagende en veelzijdige functie met veel vrijheid binnen een ervaren team met drie andere collega’s. Het juridisch werkgeverschap is ondergebracht bij Phoenix Cultuur. Het salaris is conform de CAO Kunsteducatie. Het betreft een eerste aanstelling voor bepaalde tijd met uitzicht op verlenging.

Solliciteren
Cultuurkade wil een inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. Talent als basis, diversiteit als kracht. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen Cultuurkade versterkt.

Ben je enthousiast, dan je motivatie en CV graag voor 11 augustus 2019 mailen naar Ires Manuel, HR adviseur, e-mail:  info@ireshradvies.nl. Voor meer informatie over de vacature is het mogelijk om contact op te nemen met Ires Manuel, 06 11 73 21 69. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 15 augustus 2019. De tweede gesprekken op 20 augustus 2019.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >