Plaatsingsdatum: zondag, 19 mei 2019


Verrassende expo fotograaf Paul Breuker

De veelzijdige Nijmeegse fotograaf Paul Breuker zal van 16 april tot en met 16 juni in drie exposities zijn werk tonen in de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

‘Take me to the River’ is een fotografisch project over de schoonheid van ladingen die binnenvaartschepen vervoeren over de Waal bij Nijmegen. Het is een ontdekking van schoonheid, kleuren, vormen, diversiteit en abstracties. Het zijn kant en klare schilderijen (te zien in de hal op de begane grond).

‘Ludmilla en Nicolai’. Portretten gemaakt in Pskov, Rusland naast de ingang van de gaarkeuken. Gepensioneerde minima krijgen hier dagelijks een warme maaltijd. Het zijn ontroerende, doorleefde portretten waarin men de tragiek van een zwaar leven herkent, maar ook trots en waardigheid (in de Malerij).

’Love & Marriage’. Langlopend fotoproject over een van de meest traditionele overgangsrituelen: het huwelijk. De foto’s geven een beeld van 20 jaar trouwen in Nederland. Alle lagen van de bevolking komen voorbij. Van volks tot elitair, van oernuchter hollands tot uitbundig hindoestaans. Truttigheid en clichés worden getransformeerd naar ontroering en trots (in Cultuurcafé de Afzakkerij).

Paul Breuker – Fotograaf (06-06-’60), zoekt naar terloopsheid, schoonheid, clichés en truttigheid. Kwetsbaarheid, chaos, theater en de menselijke komedie.

In de Fabriekswinkel zijn prints, fotoboeken en fotokaarten van zijn werk te koop.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >