Plaatsingsdatum: vrijdag, 31 mei 2019


Viering 50-ste verjaardag van Woodstock met ‘Love & Music’

Herbeleef dit jaar het legendarische Woodstock festival op CHV Noordkade! Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het festival organiseert De Blauwe Kei in samenwerking met Cultuur Haven Veghel op vrijdag 14 juni, om 20.00 uur een uniek concert in de Koekbouw. De avond start om 20.00 uur. Eerder die week, op dinsdagavond 11 juni kan men bij Industry Bioscoop ook genieten van de film Woodstock.

Het Woodstock-jubileum is voor CHV Noordkade en theater De Blauwe Kei aanleiding om uit te pakken. Frank Lammers neemt de presentatie van de avond voor zijn rekening. Hij wordt bijgestaan door de all-star band Strange Brew en een aantal muzikale gasten, waaronder Rick Koole, Sandra van Nieuwland, Pablo van der Poel (DeWolff) en Anne Soldaat. Samen spelen ze muziek van Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills & Nash en al die anderen. Het publiek wordt opgewarmd met een leuk voorprogramma met een band van Pop & Co en na afloop is er een afterparty met Stepping Stone die een ode brengt aan DE Woodstock artiest Jimi Hendrix. Bezoekers worden uitgenodigd om in de sfeer van het festival gekleed te komen. Ook de aankleding is in geheel in stijl.

Afterparty Stepping Stone, a tribute to Jimi Hendrix

STEPPING STONE is voor het eerst actief in de jaren negentig. Er volgen een paar jaar van talloze optredens, ook in Duitsland en België, die resulteerden in een reputatie als dé Hendrix band. Na deze periode van intensief optreden gingen de leden ieder een ander richting op met eigen muziek. In 2007 is de band weer nieuw leven ingeblazen door Jeroen Ansems (gitaar en zang) met als hoogtepunt de zomer van 2008 waarin Stepping Stone de zaterdag van het Woodstock aan de Maas festival in Rotterdam heeft afgesloten voor 1500 uitzinnige neo-hippies; compleet met het Amerikaanse volkslied op een ‘omgekeerde’ witte stratocaster!

De leden van Stepping Stone hebben ieder hun sporen in de muziek inmiddels verdiend in bands als Camilla Blue, Amberjacks en diverse projecten. Zo komt begin dit jaar een single uit van een veelbelovende zangeres waaraan gitarist Jeroen Ansems heeft meegeschreven.

Drums: Daan van der Vorst (oa. Camilla Blue), Bas: Brian Frederiks (oa Red Zone Cuba, Amberjacks), Zang en Gitaar: Jeroen Ansems (oa Sneaky Peas, Amberjacks)

Kaarten concert
Kaarten voor Woodstock kosten € 26,80 (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie vindt u op http:// www.blauwekei.nl/woodstock

Woodstock the Movie
Op dinsdag 11 juni kun je om 20.00 uur genieten van een registratie van het originele concert uit 1969 bij ‘Woodstock the Movie’ in bioscoop Industry op CHV Noordkade. Deze documentaire-film met bijzondere beelden, muziek en interviews werd bekroond met een Academy Award voor Beste Documentaire. De film geldt als hét tijdsdocument van de hippiecultuur op haar hoogtepunt. Kaartjes kosten slechts € 6,00 euro. Reserveren via www.bioscoopindustry.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >