foto Dennis Boxem

Plaatsingsdatum: dinsdag, 04 september 2018


Volop muziek bij ‘Kom naar de Kade’

Elke zondagmiddag is er live muziek op CHV Noordkade. Tijdens het festival ‘Kom naar de Kade’ zijn er heel veel optredens. In de Afzakkerij, bij DIS, in de Podiumzaal, De Koekbouw, Wittern buitenpodium en in de Nishut komt van alles voorbij. Zoals Innersoul, een swingende Eindhovense soulband. Al sinds 2004 speelt Innersoul lekkere, dansbare soulmuziek met uitstapjes naar funk en disco. Een optreden van Innersoul is altijd een feest! Een feest voor het publiek, maar ook voor de band zelf. De hele band geniet van een optreden en straalt hierdoor veel plezier en enthousiasme uit. Dit enthousiasme samen met de muzikaliteit van Innersoul, vormt een perfecte combinatie voor een sfeervolle dansmiddag!

Rock-‘n-roll
The Bentleys nemen je mee op de spannende reis die de rock-‘n-roll maakte van de VS naar Engeland en terug. De rock-‘n-roll van Elvis en Chuck Berry had in de fifties een enorme impact op de jeugd; in de Verenigde Staten én in Europa. In Liverpool maakten vier jonge gasten hun versie van deze energieke en rebelse muziek. Toen The Beatles in de sixties Amerika veroverden, veroorzaakten zij een revolutie: The British Invasion. Engelse bands verrasten de VS met hun sound, hun looks en hun brutaliteit. Iets wat niet onopgemerkt bleef bij jonge Amerikaanse muzikanten. Rock-‘n-roll was voor altijd veranderd.

De muzikale mannen van Kornuit hebben er zin in.
Kornuit is een gezellig clubje mannelijke muzikanten uit Veghel die er veel plezier in hebben om samen een goed stukje muziek te maken. Het orkest is opgericht in 2016 en bestaat uit muzikanten die hun sporen inmiddels al een beetje hebben verdiend in diverse Veghelse (dweil)orkesten en het Streetparade Orkest. De bezetting is een vaste groep van tien blazers en twee slagwerkers onder muzikale begeleiding van Edwin Pittens.

Het repertoire is breed, van een Elvis medley, The Mamas & the Papas tot André Hazes en René Froger. Herkenbare leuke muziek en met soms een jazzy sausje. Elke twee weken wordt fanatiek gerepeteerd op CHV Noordkade en onder het genot van een goed glas bier worden de vorderingen geëvalueerd. Tot nu toe is alleen nog maar een bescheiden optreden in besloten kring geweest en een optreden tijdens Fabriek Magnifique, maar de mannen hebben er weer zin in. Te zien en te beluisteren op verschillende locaties.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >