Plaatsingsdatum: vrijdag, 29 mei 2020


Voorlopig laatste editie Samen Meijerijstad met veel live muziek

Op maandag 1 juni om 11.00 uur is de voorlopig laatste uitzending van Samen Meierijstad. Die dag krijgt de tijdelijke opname studio, De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel, zijn oorspronkelijke bestemming van Cultuurcafé weer terug en gaat in de middag open voor het publiek (alleen op reservering) en buitenterras (vol=vol). In deze laatste aflevering een korte terugblik door de makers, maar vooral veel live muziek van lokale muziekhelden zoals de populaire coverband Soul Trap en close harmony door Repop, die van Oceaan (Racoon) een erg mooie eigen ‘coronaversie’ hebben gemaakt. De uitzending is als ‘live stream’ te zien via de facebookpagina van De Afzakkerij en later ook op het Youtube kanaal van Samen Meierijstad.

Op 21 maart was de eerste uitzending van Samen Meierijstad. Het was een spontaan initiatief van Michiel Kerkhoff van Twinning Media en Jack Monde en Sebastiaan Beks van Cultuurhaven Veghel om tijdens periode dat het Coronavirus het dagelijks leven volledig beheerste, een mediaplatform te bieden voor nieuws en informatie. Opnames vonden plaats in een ‘pop-up studio’ De Afzakkerij op de Noordkade. Niet in plaats van andere media, maar met de intentie om samen met andere media te informeren, steunen, stimuleren en verbinden waar mogelijk was.

Uitzending vond plaats via diverse online en social media waaronder een eigen Youtube kanaal, waarop de vijftien andere opnamen nog te ziens zijn. De opnames werden mede mogelijk gemaakt door filmmaker Timo Smits en licht-, geluid en theatertechnicus Ruud Verbruggen (Blauwe Kei). De reacties waren unaniem positief, niet uitgesloten mag worden dat het initiatief op een of andere manier een vervolg zal krijgen.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >