Plaatsingsdatum: maandag, 08 juni 2020


Weer livemuziek op zondagmiddag in De Afzakkerij

Vanaf zondag 14 juni is er weer livemuziek in de Afzakkerij op de Noordkade. De spits wordt afgebeten door singer/songwriter Harry Hendriks met mooie luisterliedjes. In juni staan drie leuke optredens geprogrammeerd op zondagmiddagen. Gelet op de RIVM richtlijnen zijn deze (nog) niet vrij en onbeperkt toegankelijk voor iedereen die wil komen luisteren. Bovendien moeten bezoekers aan een tafel plaatsnemen met inachtneming van 1,5 meter afstand.  De optredende artiesten verzorgen elke middag twee optredens van één uur, om 14.00 uur en één om 16.00 uur. Per optreden mogen voorlopig 30 bezoekers worden toegelaten. Deze moeten vooraf een kaartje reserveren voor zes euro. In deze prijs zitten twee consumpties inbegrepen. Reserveren kan via www.ticketkantoor.nl/shop/luisterconcerten

We hebben er naar uitgekeken, eindelijk weer livemuziek in De Afzakkerij voor ‘live publiek’. Vanaf medio maart kwamen alle muzikale middagen in het cultuurcafé vanwege de coronacrisis te vervallen. Maar nu de overheidsmaatregelen wat zijn versoepeld kunnen liefhebbers weer genieten van livemuziek. Bezoekers van het concert om 14.00 uur kunnen tot 15.15 uur in De Afzakkerij verblijven, daarna wordt deze ontruimd en gereinigd. Bezoekers van het optreden om 16.00 uur kunnen tot sluitingstijd blijven zitten. De concerten kennen dus nog wel enkele restricties, maar de vaste bezoekers zullen die graag voor lief nemen. Zo zullen alle bezoekers voor  binnenkomst een korte gezondheidscheck ondergaan. Natuurlijk gelden ook de nog voor iedereen geldende richtlijnen van het RIVM. Mogelijk kunnen vanaf 1 juli weer meer bezoekers worden toegelaten.

Zondag 14 juni 14.00 en 16.00 uur Harry Hendriks – About Time 

Na ruim 15 jaar als vaste begeleider van Gerard van Maasakkerslangs de Nederlandse theaters te hebben getrokken en enkele tribute-projecten later presenteerde hij in 2019 het Engelstalig album About Time en ook Nederlandstalig werk in de vorm van de EP Alle Tijd. De liedjes raken meerdere stijlen waarbij invloeden van Paul Simon, James Taylor e.d. hoorbaar zullen zijn. De liedjes hebben een verhaal, een aanleiding. Hendriks vertelt over die situaties uit het dagelijks leven van toen, nu en later. Hendriks speelt zijn werk in diverse samenstellingen, deze keer met de bekende toetsenist/zanger Bart de Win.(o.a. Tip Jar, Gerard van Maasakkers, Matthews’s Southern Comfort)

Zondag 21 juni 14.00 en 16.00 uur Songman Maarten Teekens

Songman (oftewel Maarten Teekens) is een veelzijdig muzikant met een voorliefde voor ouderwets goede liedjes. Met zijn fijne stem en akoestische gitaar weet hij elke gelegenheid te voorzien van live muziek op een aangenaam volume. Ideaal voor feestjes, recepties, diners of borrels: Maarten zorgt voor de  ontspannen sfeer! Rustige liedjes en vooral niet te hard.

Zondag 28 juni 14.00 en 16.00 uur Two Wieners

 

Vintage Rock’n’Roll uit de fifties door Two Wieners! Met gitaar, contrabas en twee puike zangstemmen, brengen zij de swingende muziek van oa Buddy Holly, Carl Perkins Johnny Cash en Elvis Presley tot leven, met uitstapjes naar oude country en hippe sixties.

Bekend van oa De Wereld Draait Door, Veronica Inside en talloze optredens in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Engeland. En ze wonnen een Dutch Country Music Award, als beste duo/trio.

Vorig jaar verscheen een live DVD van de theatershow The Wieners Play The Everly Brothers, waarmee ze in bijna 80 theaters te zien zijn. Ze brachten ook al diverse tribute-albums uit, odes aan: Buddy Holly, Johnny Cash, Ricky Nelson en wederom The Everly Brothers.  Bij een optreden van Two Wieners komen deze en vele andere Golden Oldies uit de Fifties en Sixties samen. Goed en gezellig, dus: kom kijken!

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >