Plaatsingsdatum: vrijdag, 01 mei 2020


Wijkend wonderland door de ogen van Jola Hesselberth

In deze wijkende (Coronavirus) tijd besloot kunstenares Jola Hesselberth elke dag een tekening te maken. Om gehoor te geven aan deze tijd. Een tijd van verandering, wijsheid en in jezelf keren. Welke dingen voor jou belangrijk zijn en hoe we de komende tijd in dit nieuwe leven vorm gaan geven. Het is een nieuwe toekomst zoals het eigenlijk altijd al was. Alleen nu is alles onder een vergrootglas. Oude wetten werken niet meer.

Het is het resetten, het anders kijken, het opnieuw kijken naar de wereld. De tekeningen van Jola beelden iets uit over de tijdgeest waarin we nu leven. Hierin wil Jola de kijker meenemen in haar persoonlijke tekeningen en ‘kijk op de wereld’. De tekeningen gaan over het gevoelsleven, waar iedereen zich een beetje in kan herkennen/ troost /vreugde of een andere manier van kijken kan bieden.

Fabriek Magnifique
Voorheen was er gepland een voorstelling van de tekeningen op Fabriek Magnifique op de Noorkade met de Floating Drawings.  Dit gaat nu niet meer door. Op deze wijze kunnen we toch de kijker meenemen. En alvast een voorproefje geven over de Floating Drawings die bij een volgende editie zullen worden gepresenteerd.

Filmmaker
Jola Hesselberth is bekend als filmmaker van de VPRO en Sesamstraat. Ze produceerde veel animatiefilms en kreeg hiervoor internationale prijzen. Met haar tekeningen gaf ze de kijker altijd al een kijk in de diepere ziel van het menselijk bestaan. Met een heldere blik of met een twist om het leven met vreugde en helderheid te kunnen zien. Eerder bracht ze ook 2 tekeningenboeken uit voor de VPRO.

Je kunt haar tekeningen dagelijks volgen op haar instagram account https://www.instagram.com/jola.hesselberth/

Wekelijks zullen de tekeningen als clip op de social media van Phoenix Cultuur te bekijken zijn. 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u hier aan >